Prova en ny frisyr

När man ska klippa sig så undrar man ofta om man ska våga sig på och testa någonting nytt. Det enda rätta svaret på detta är “Ja! Självklart!”. Det är så dumt att vilja göra någonting men inte våga ta steget, speciellt när det gäller hår som ju faktiskt ändå kommer växa ut igen. 

Du kanske har haft långt hår hela ditt liv och aldrig riktigt haft någon frisyr, utan bara kört på helt jämnlångt. Då är det verkligen dags att våga sig på och prova klippa det. Man behöver inte klippa överdrivet mycket från början, utan någon decimeter kommer räcka långt för att få dig att känna dig modig om du har riktigt långt hår. Det kan dock vara ännu bättre att bara köra på rejält på en gång. Klipp axellångt vetja. Det kommer verkligen inte hända någonting förutom att ditt hår blir kortare. Det är viktigt att komma ihåg att man fortfarande är samma person på insidan, utséendet har ingen betydelse för vem du faktiskt är.

Om man inte riktigt vågar ta steget ännu så kan man köpa en peruk i frisyren man tänkt klippa och testa lite nu och då för att känna hur det känns. Känns det bra så är det bara att köra på! Du kommer känna dig väldigt modig, och förmodligen väldigt fin efteråt. Det gäller bara att sluta bry sig så mycket om hur man ser ut och köra på magkänslan.